Ciasteczka maślane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • masło

    1 kost
  • cukier puder

    5 łyżek
  • aromat rumowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto.Wstawiamy do lodówki na 1godz.Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok 1cm i wyciąć dowolne kształty np,prostokąty.Wyłożyć na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką.Piec ok 30 min,w temp,180*.Po przestudzeniu udekorować polewą czekoladową;5łyżek cukru pudru,1łyżka kakao i 2-3 łyżki wody-całość podgrzewać na małym ogniu do wymieszania się składników.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat