Ciasteczka kruche z orzechami włoskimi

Ciasteczka kruche z orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    30 dag
  • żółtko jajek

    2 szt
  • smietana 18%

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyzki
  • zapach waniliowy

    1 szt
  • orzechy włoskie

    15 mielone
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasteczka kruche z orzechami włoskimi

Ze wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto. Owijamy folią i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremkami dowolne kształty. Tak wykrojone ciasteczka kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 min aż się ciastka zarumienią. Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

11.03.2013 12:36
Straszne. Za duzo maki, za malo masla. Ciasto w ogole sie nie klei.
Grażyna13 22.07.2012 11:48
Pycha :)
Mariusz10 23.06.2012 19:15
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat