Ciasteczka kruche owsiane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    150 gram bg
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • mąka ryżowa

    80 gram
  • Mąka z tapioki

    50 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka bg
  • sól

    1/3 małej łyżeczki
  • masło klarowane

    100 gram
  • ksylitol

    2-3 łyżki
  • mleko

    80 ml owsianego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane rozdrobnić na drobno (nie typowo na mąkę).

Siemię lniane zalewamy 2 łyżkami wrzątku i robimy papkę. Dodajemy roztopione masło i resztę składników.

Ciasto dzielimy na 3 części , rozwałkowujemy na cienki placek, wycinamy szklanką ciastka a na nich stempelkiem wzór.

Pieczemy około 15-18 minut w 180stopniach jak wkładamy do zimnego piekarnika, jak do nagrzanego około 10-12 minut pilnując bo szybko mogą się za bardzo przypiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 20.10.2017 12:25
Lubię takie domowe ciasteczka. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat