Ciasteczka francuskie z czekoladą i orzechami laskowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • czekolada 80%

    1
  • orzechy laskowe

    12
  • cukier brązowy

    5 szczypt
  • mleko

    20 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy w prostokąciki. Na każdy kładziemy po dwie tabliczki czekolady gorzkiej (można również użyć czekolady mlecznej). Na czekoladę po połowie orzecha laskowego. Ciasto francuskie zwijamy i sklejamy. Smarujemy wierzch mlekiem i posypujemy cukrem brązowym. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika z pieczemy do zarumienienia. Podawać ciepłe. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 18.03.2012 14:26
Super ciacha :)
Mariusz10 03.12.2011 16:42
pycha!
Jolanta_P-S 24.11.2011 15:44
o, słodycze u ciebie? ale pyszne swoja drogą
MAR3STA 20.11.2011 22:41
pyszne słodkości!
Agnieszka_B 20.11.2011 21:03
Uwielbiam ciasto francuskie, a takie ciasteczka... Grzechem byłoby nie spróbować:)
Katarzyna/kate1980 20.11.2011 17:05
wspaniałe
Seba 20.11.2011 12:43
smaczne
BernadettaP 20.11.2011 09:22
pyszne :)
stokrotka 20.11.2011 00:31
mniam
Ewa6274879 19.11.2011 23:53
super - czekolada mówi sama za siebie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat