Ciasteczka francuskie z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy w małe prostokąty, na każdym kawałku układamy (wzdłuż jednego boku) po kosteczce czekolady. Składamy na pół. Boki lekko dociskamy, aby ciasto ładnie się skleiło. Dla pewności można pomóc sobie widelcem, wyjdzie wtedy fajny wzorek po bokach.
Smarujemy ciastka roztrzepanym jajkiem, układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. w piekarniku - ok. 180 stopni z termoobiegiem.
Są pycha na ciepło i jak wystygną.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.05.2012 19:24
Lubie je, więc i robię.
Cukiereczek13 25.03.2012 11:45
fajny pomysł :)
agunesu 25.03.2012 11:11
ciasto francuskie jest niezle bo pasuje do niego wiele rzeczy :)
freekate 25.03.2012 07:55
najprostsze ciastka na świecie ale efekt na ciepło rewelacyjny :) tylko ja robię z gorzką czekoladą bo ją uwielbiam
pioge7 25.03.2012 06:16
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat