Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 kg
truskawki świeże 25 dag
banan 2 szt/duże
sok z cytryny 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1 łyżka
jajko 1 szt
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie

Wykonanie:
Ciasto rozłożyć na stolnicy i wyciąć z niego foremką ciasteczka dowolnego kształtu, po czym posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor i ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć. Banana obrać, rozetrzeć widelcem, szybko wymieszać z sokiem cytrynowym i miodem. Upieczone ciasteczka smarować masą bananową, na wierzch ułożyć truskawki, podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 25.04.2017 16:26
lubię ciasto francuskie:) ciasteczka muszą być pyszne:)
Ada-Gaba 25.04.2017 12:06
znakomite ciasteczka
AZgotuj 25.04.2017 10:58
super przepis!:)
endzi
endzi 24.04.2017 21:11
Pychotka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak