Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA BUDYNIOWE / STEMPELKI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
cukier puder 50 g
mąka tortowa 120 g
budyń waniliowy 40 g
olejek śmietankowy 1 łyzeczka

Porada

Ps. przed wycinaniem ciasteczek foremki polecam oprószyć mąką!

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA BUDYNIOWE / STEMPELKI

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch.

Dodajemy mąkę,budyń i olejek śmietankowy – dokładnie mieszamy, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę.

Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej dość obficie mąką stolnicy, wycinamy ciasteczka, układamy na blasze wyłożone papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 12-15 minut, studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 13.02.2015 06:51
Wydają sie być takie fajne, maślane
Kuchenka 07.02.2015 12:01
idealnie do kawy ;) super
ilka01 07.02.2015 10:15
super przepis :)
Jadwiga/Jaga85 06.02.2015 22:57
Bardzo fajny przepis!
as28 06.02.2015 21:40
fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak