Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka - brzoskwiniowe wydmy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 rolka
brzoskwinie w puszce 2 puszka
jajko 1 szt
smietana 18% 1 łyżka
cukier kryształ do oprószenia
cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka - brzoskwiniowe wydmy

Kroki postępowania

1
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Blachę wysłać pergaminem
Ciasto rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół.
Każdą połowę pokroić na 3 części. Z jednej rolki otrzymamy 6 porcji.
Krok 1 - Ciasteczka - brzoskwiniowe wydmy foto
2
Każdy kawałek ciasta posmarować jajkiem roztrzepanym ze śmietaną. Oprószyć cukrem kryształem i na środku ułożyć połówkę brzoskwini.
Krok 2 - Ciasteczka - brzoskwiniowe wydmy foto
3
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
Były 3 blachy po 4 ciastka.
Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasteczka oprószyć cukrem pudrem przez sitko.
Krok 3 - Ciasteczka - brzoskwiniowe wydmy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 05.03.2014 11:03
super :)pieknei wygladaja
Ilona_eS 04.03.2014 21:13
wszystko co najlepsze w jednym miejscu:)
xjustynka89x 04.03.2014 13:18
świetna prezentacja:)
Gracer 04.03.2014 13:02
proste i smaczne
adelajda 04.03.2014 12:44
szybki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak