Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciaparyga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 dag
pierś z kurczaka duża 1 kg
papryka konserwowa 1 słoik
kukurydza konserwowa 1 dag
groszek konserwowy 1 dag
cebula 2 dag
pora 1 dag
olej do smażenia l
przyprawy d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Ciaparyga

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Olej rozgrzewamy i dodajemy mięso przyprawiamy carry, przyprawa do gyrosa, sól, pieprz. gotujemy na słabym ogniu do miękkości. paprykę kroimy według uznania por i cebule kroimy drobno i podsmażamy na oleju aż się zrumieni. Ryż po ugotowani odpakowujemy i dajemy do garnka dodajemy mięso z sosem dodajemy pokrojoną paprykę por i cebule dodajemy kukurydze i groszek i wszystko razem mieszamy.
Życzę smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 27.02.2017 21:39
Wspaniale smakuje na zimno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak