Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciap kapusta z żeberkami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 dkg.
Czosnek suszony Prymat
cebula 1
przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 0,5 szk.
mąka pszenna 2 łyżka
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
kapusta kiszona 0,5 kg.
ziemniaki ugotowane 1,5 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciap kapusta z żeberkami.

Żeberka czyścimy kroimy w paski,wrzucamy na gorącą oliwę smażymy po chwili przyprawiamy czosnkiem,kucharek,pieprzem i solą,wrzucamy liść i ziele dolewamy wody dodajemy pokrojoną w paski cebulę i dusimy do miękkości na koniec zalewamy wodą z mąką,mieszamy aż zgęstnieje .Kapustę kiszoną pukamy kroimy i gotujemy doprawiamy pieprzem i kucharek.Ziemniaki ugotowane ugniatamy i mieszamy z ugotowaną kapustą.Wykładamy na talerz i polewamy sosem z żeberek a na to żeberka.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 20.03.2015 11:40
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak