Ciap kapusta z żeberkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    700 dkg.
  • Czosnek suszony Prymat

  • cebula

    1
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • woda

    0,5 szk.
  • mąka pszenna

    2 łyżka
  • ziele angielskie

    4
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • kapusta kiszona

    0,5 kg.
  • ziemniaki ugotowane

    1,5 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka czyścimy kroimy w paski,wrzucamy na gorącą oliwę smażymy po chwili przyprawiamy czosnkiem,kucharek,pieprzem i solą,wrzucamy liść i ziele dolewamy wody dodajemy pokrojoną w paski cebulę i dusimy do miękkości na koniec zalewamy wodą z mąką,mieszamy aż zgęstnieje .Kapustę kiszoną pukamy kroimy i gotujemy doprawiamy pieprzem i kucharek.Ziemniaki ugotowane ugniatamy i mieszamy z ugotowaną kapustą.Wykładamy na talerz i polewamy sosem z żeberek a na to żeberka.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 20.03.2015 11:40
Super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat