Ciacho jabłkiem nadziane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • majonez

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • czekolada mleczna

    1/2 tabliczki
  • mleko

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • pomarańcza

    1 szt
  • galaretka pomarańczowa

    1 szt
  • przecier jabłkowy

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy majonez- ciągle ubijając wsypujemy suche składniki.
Masę wylewamy do foremki i pieczemy około 35-40 min. w temp. 180 stopni.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu doprowadzamy do zżelowania i mieszamy z przecierem.
Wystudzone ciasto przecinamy na 2 placki- wykładamy na jeden masę jabłkową i przykrywamy drugim.
Na wierzchu układamy pokrojoną cienko pomarańczę i zalewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z masłem i mlekiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 17.03.2015 13:37
pyszne i apetyczne ciasto :)
Zdzisław 17.03.2015 13:21
takie słodkości lubię zjeść
R'n'G Kitchen 17.03.2015 12:09
<3 Pysznie wygląda <3 poproszę kawałek :)
gosia1988 17.03.2015 11:45
pyszności takie ciasto
kloruś 17.03.2015 11:03
ależ się apetycznie prezentuje... wpraszam się na kawałek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat