Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
3 szt -
cukier
3/4 szklanki -
mąka pszenna
1/2 szklanki -
mąka ziemniaczana
1/2 szklanki -
majonez
3 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
czekolada mleczna
1/2 tabliczki -
mleko
2 łyżki -
masło
1 łyżka -
pomarańcza
1 szt -
galaretka pomarańczowa
1 szt -
przecier jabłkowy
1,5 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Ciacho jabłkiem nadziane
Masę wylewamy do foremki i pieczemy około 35-40 min. w temp. 180 stopni.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu doprowadzamy do zżelowania i mieszamy z przecierem.
Wystudzone ciasto przecinamy na 2 placki- wykładamy na jeden masę jabłkową i przykrywamy drugim.
Na wierzchu układamy pokrojoną cienko pomarańczę i zalewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z masłem i mlekiem.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się