Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śmietana kremowa 30% lub 36%
600 ml -
biszkopt jasny
2 szt -
biała czekolada
250 g -
esencja cytrynowa
2 łyżeczki -
skórka cytrynowa
-
galaretka cytrynowa
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Ciacho \"CYTRYNOWE MUŚNIĘCIE\"
Śmietanę z esencją ubijamy i pod sam koniec dodajemy stopniowo rozpuszczoną czekoladę oraz startą skórkę cytrynową.
Nakładamy masę na jeden biszkopt- wkładamy do lodówki, przykrywamy drugim biszkoptem i nakładamy drugą połowę masy- schładzamy.
Na wierzch wykładamy tężejącą galaretkę cytrynową- wkładamy do lodówki.
Komentarze (39)
Załaduj więcej komentarzy (29)