Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney cebulowo rabarbarowy.

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 20 dag
rabarbar 20 dag
pomarańcza 1 szt
miód prawdziwy 2 łyżki
wino białe wytrawne 200 ml
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
imbir starty 0,5 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney cebulowo rabarbarowy.

Cebulę i pomarańczę (obraną) pokroić w kostkę ,rabarbar w 0,5 cm kawałki. Rodzynki sparzyć i osączyć.
Wszystkie składniki wsypać do rondla i dusić , aż sos zgęstnieje.
Ostrość i słodkość sosu dopasować wg własnego smaku .
Możemy gorący chutney nałożyć do wyparzonych słoiczków i przechować .
Doskonały do białych mięs ,wędlin ,serów. Doskonały dodatek do sałaty masłowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.08.2016 16:09
ciekawa propozycja
Gabi44 21.10.2013 23:43
Bardzo,bardzo oryginalny.Szkoda ,że sezon rabarbarowy minął.
kasienka23 21.10.2013 18:29
ciekawy przepis!
mufinka79 21.10.2013 11:07
Fajny przepis :)
Sylwia26 21.10.2013 10:09
ślinka leci :)
Aga-25 21.10.2013 08:22
świetny przepisik
Agnieszka-87-25 21.10.2013 08:13
mniam pysznie
Monika-twin 21.10.2013 07:17
pycha chutney!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak