Churros

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 szklanki
  • masło

    18 dg
  • sól

    1 łyżeczka
  • mąka

    30 dg
  • jaja

    6 sztuk
  • olej do smażenia

  • cukier puder

  • Cynamon mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z solą. Następnie dodać masło.
Mąkę wymieszać z cynamonem. Dać do wody masłem, zmniejszyć ogień i szybko oraz energicznie mieszać, aby powstałe ciasto było jednorodne i nie kleiło się do garnka. Zdjąć z ognia, dodać rozkłócone jaja i mieszać, aż będzie błyszczące. Następnie ciasto przełożyć do szprycera i wyciskać na rozgrzany olej w formie kółek. Smażyć na złoty kolor z obu stron przez ok. 1 - 2 minuty. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat