Chrzanowe rożki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    30 dag
  • jajko

    6 sztuk
  • jabłko

    1 sztuka
  • por (biała część)

    kawałek
  • rodzynki

    1 łyżka
  • żurawina

    1 łyżka
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 łyżka
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,skubiemy,zimne trzemy na tarce razem z obranym ze skórki jabłkiem, dodajemy do składników posiekany por, żurawinę i rodzynki, doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz łyżką chrzanu mieszamy wszystko na pastę, kładziemy po łyżce farszu na całości szynki zawijamy w rożki , układamy ciasno na półmisku chłodzimy w lodówce dekorujemy dowolnie wg swojego uznania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 12.04.2015 20:54
ciekawa przekąska
Wiktoria29 12.04.2015 20:00
muszą być smaczne, ślicznie wygląda ta przekąska
ilka01 12.04.2015 16:30
wygląda super
Megg 12.04.2015 15:24
pyszności :-)
Magula 12.04.2015 15:04
świetna przekąska
Ola1young 12.04.2015 14:41
fajna przekąska
Edith85 12.04.2015 14:01
super pomysł
Wafelek2601 12.04.2015 13:58
Ciekawy pomysł
Gracer 12.04.2015 13:48
proste i smacznie
Ania67 12.04.2015 13:44
Bardzo apetyczna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat