Chrzan z bitą śmietaną

Chrzan z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżo starty gotoweny chrzan

    20 dag
  • śmietana 30-procentowa

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    - -
  • sól

    - -
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    - -
  • kurkuma

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chrzan z bitą śmietaną

Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z sokiem cytrynowym i delikatnie wymieszać z chrzanem. Doprawić solą i cukrem. Podawać do wędlin, zimnych mięs, pasztetów i ryb.
Sos można zabarwić na słoneczny, żółty kolor dodając ½ łyżeczki przyprawy curry Prymat lub kurkumy Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

berys18 10.04.2015 07:49
ciekawy pomysł na sos
agnieszka214 05.09.2011 17:53
pyszne połącz3nie
agnieszka214 04.09.2011 09:39
ciekawy przepis
kriso 18.06.2011 08:08
ciekawe
Adamorek 05.04.2011 10:26
oryginalne:)
Bart 17.02.2011 23:36
jeszcze o takim nie słyszałem...
AgaS10 01.02.2011 20:40
dziwny przepis:)
Babciagramolka 12.01.2011 21:01
I jeszcze jedno- po co do chrzanu kurkuma ? Będzie żółty a smaku nie zmieni.
szajba2 22.12.2010 15:41
do czego to?
Babciagramolka 15.12.2010 09:17
Mnie tylko zainteresowało jak może być świeżo starty gotowy chrzan- albo jest swieżo tarty albo kupny ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat