Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan świeży 40 dag
sok z cytryny 0,5 sztuka
woda 70 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan

Chrzan cienko obieramy. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 1-1,5 godziny.

Po upływie tego czasu ścieramy chrzan na najdrobniejszych oczkach (jeśli macie robot wielofunkcyjny, najlepiej go wykorzystać do tego celu, gdyż będzie o wiele szybciej, a przez cały czas łzy będą Wam napływać do oczu).

Do startego chrzanu od razu dodajemy sok z cytryny oraz ciepłą wodę (około 70 stopni Celsjusza), dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą.

Chrzan przechowujemy w lodówce w zamkniętych słoiczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak