Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruściki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
mleko 1 szkl
jaja 8 szt
mąka pszenna do wygniecenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chruściki drożdżowe

Z drożdży, mleka, trochę cukru i mąki zrobić zaczyn, zostawić do wyrośnięcia. Jaja roztrzepać, margarynę rozpuścić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, cukier, jaja i wyrośnięte drożdże i zagnieść ciasto. Wyrabiać cały czas dodając mąkę, aż przestanie się kleić. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, wykrawać romby, na srodku zrobić otwór, przełożyć jeden koniec przez dziurkę. Tak uformowane chruściki piec na rumiano z obu stron w głebokim, rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.10.2012 12:35
ale ciasteczka
gosia561 20.10.2012 12:35
ale ciasteczka
daria2911 20.10.2012 09:33
pycha
monisia1977 20.10.2012 05:27
dobre
Magula 19.10.2012 21:22
pyszne
Sylwia26 19.10.2012 20:44
smakołyki :)
Mariposas 19.10.2012 20:30
wyglądają apetycznie
Marta1986 19.10.2012 20:16
pycha
Iwka 19.10.2012 19:49
pysznie
Bogusiaz 19.10.2012 19:35
pycha zawsze lubiła chrust

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak