Chrupiący kotlet z musztardą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

    wędzona
  • Czosnek staropolski Prymat

  • jajka

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • musztarda rosyjska

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i dokładnie rozbić. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Z jednej strony posmarować musztardą. Pozostawić przez 15 minut, aby mięso naszło przyprawami. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i mizerią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 31.05.2016 09:25
pyszny kotlecik
2milutka 31.05.2016 07:58
przepyszne danie
Franciszek 31.05.2016 01:00
dobry obiad
Iwusia 30.05.2016 23:45
smaczny obiadek
bertpvd 30.05.2016 21:02
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat