Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący kotlet z musztardą

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat wędzona
Czosnek staropolski Prymat
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Musztarda rosyjska Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący kotlet z musztardą

Mięso umyć, osuszyć i dokładnie rozbić. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Z jednej strony posmarować musztardą. Pozostawić przez 15 minut, aby mięso naszło przyprawami. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 31.05.2016 09:25
pyszny kotlecik
2milutka 31.05.2016 07:58
przepyszne danie
Franciszek 31.05.2016 01:00
dobry obiad
Iwusia 30.05.2016 23:45
smaczny obiadek
bertpvd 30.05.2016 21:02
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak