Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące talarki z dodatkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
kiełbasa chuda 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia 2 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżka
fasola 1 puszka
ser masdamer 4 (masdamer)

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące talarki z dodatkami

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i smażymy plasterki ziemniaków na złoty kolor. Zdejmujemy z patelni, następnie wrzucamy posiekany czosnek wraz z kiełbasa pokrojoną w kostkę. Smazymy mieszając co jakiś czas ok 4-5 minut. Dodajemy fasolkę oraz ziemniaki, doprawiamy przyprawą do żeberek i posypujemy startym serem. Mieszamy i pozostawiamy na ogniu aż lekko się zapiecze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 27.05.2013 22:16
fajne ziemniaczki
Patriszja
Patriszja 27.05.2013 15:16
az nabralam apetytu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak