Chrupiące pralinki według Agi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka bakaliowa

    50 gram
  • suszone owoce

    50 gram
  • biała czekolada

    25 dkg
  • płatki kukurydziane

    80 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakalie i suszone owoce drobniutko siekamy.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Do gorącej płynnej czekolady stopniowo dodajemy bakalie i owoce i 80 gram płatków kukurydzianych.Cały czas mieszamy.Malutką łyżeczką nabieramy równe porcyjki i rozkładamy na papierze pergaminowym do przesuszenia.Pralinki przechowujemy w suchym chłodnym miejscu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 18.01.2012 22:00
pyszniutkie
irenka 13.01.2012 20:47
pyszne
Grazyna0211 08.09.2011 20:13
smaczne!
Grazyna0211 08.09.2011 20:13
smaczne!
Ania67 11.07.2011 23:44
extra
mala2021 03.07.2011 07:58
super
ronald88 29.04.2011 11:39
pycchotka
Justyna Jussstiii 17.04.2011 12:53
pychotka palce lizać
Marzena34 12.04.2011 14:03
fajne
MAR3STA 10.04.2011 18:13
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat