Chrupiące kąski z kurczaka

APM

APM

Chrupiące kąski z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuka
  • mąka

    na oko
  • woda

  • sól

  • mleko

    na oko
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis "na oko" znalazłam na innej stronie kulinarnej.

Kurczaka lub skrzydełka oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawalki, moczymy w osolonej wodzie przez godzinę.
W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy trochę mleka i wsypujemy po łyżce mąki, oraz sól i przyprawy. Ciasto naleśnikowe musi mieć dość gęstą konsystencję więc robimy to na oko.
Mięso dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy tak aby kawałki były dobrze pokryte.
Następnie kawałki kurczaka panierujemy w mące, ja tak jak autorka przepisu wsypałam mąkę do zamykanego pudełka, włożyłam mięso, zamknęłam i potrząsałam, aż wszystko się ładnie opanierowało.

Na patelni rozgrzewamy olej, i smażymy kawałki z każdej strony na rumiano.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

06.07.2013 19:56
proste i bardzo smaczne

Kuchenka

27.06.2013 15:29
są bardzo smaczne i proste

bogusia19

27.06.2013 09:25
muszą być pyszne

Konczi

27.06.2013 09:07
pycha kąski

dodi

27.06.2013 09:06
smakowicie wyglądają

LoLa

27.06.2013 05:54
pyszne tylko się zajadać

gosia561

27.06.2013 01:26
najlepsze kąski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat