Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
300 gram -
mleko
120 ml -
drożdże
15 gram -
sól do smaku
-
pieczarki
150 gram -
cebula
1 sztuka -
szynka
100 gram -
masło
2 łyżki -
ser gouda
100 gram -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 gram
Sposób przygotowania
Wyrabiamy Ciasto drożdżowe: z mąki, mleka, drożdży, i około łyżki soli.Odkładamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po czym wałkujemy cienkie placki w kształcie kromki chleba. układamy je na blaszce wysmarowanej tłuszczem,odkładamy na 15 min po czym układamy pieczarki,ser żółty starty na tarce, szynkę, ser zółty, bazylię i oregano.
Wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się