Chrupiące Kanapki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    300 gram
  • mleko

    120 ml
  • drożdże

    15 gram
  • sól do smaku

  • pieczarki

    150 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • szynka

    100 gram
  • masło

    2 łyżki
  • ser gouda

    100 gram
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyte z pokrojone na drobne plasterki smażymy na maśle z cebulą pokrojoną w plasterki, do wyparowania wody. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.
Wyrabiamy Ciasto drożdżowe: z mąki, mleka, drożdży, i około łyżki soli.Odkładamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po czym wałkujemy cienkie placki w kształcie kromki chleba. układamy je na blaszce wysmarowanej tłuszczem,odkładamy na 15 min po czym układamy pieczarki,ser żółty starty na tarce, szynkę, ser zółty, bazylię i oregano.
Wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fijolek91 12.12.2012 08:06
pycha
Mati3 12.12.2012 07:57
smaczne:)
Justyna28 12.12.2012 07:44
super
Miki 11.12.2012 23:42
mniam
Justyna87 11.12.2012 22:17
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat