Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące Kanapki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
mleko 120 ml
drożdże 15 gram
sól do smaku
pieczarki 150 gram
cebula 1 sztuka
szynka 100 gram
masło 2 łyżki
ser gouda 100 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące Kanapki

Pieczarki umyte z pokrojone na drobne plasterki smażymy na maśle z cebulą pokrojoną w plasterki, do wyparowania wody. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.
Wyrabiamy Ciasto drożdżowe: z mąki, mleka, drożdży, i około łyżki soli.Odkładamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po czym wałkujemy cienkie placki w kształcie kromki chleba. układamy je na blaszce wysmarowanej tłuszczem,odkładamy na 15 min po czym układamy pieczarki,ser żółty starty na tarce, szynkę, ser zółty, bazylię i oregano.
Wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 12.12.2012 08:06
pycha
Mati3 12.12.2012 07:57
smaczne:)
Justyna28 12.12.2012 07:44
super
Miki 11.12.2012 23:42
mniam
Justyna87 11.12.2012 22:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak