Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie chrupiące, niezbyt słodkie i delikatne w smaku. Doskonale nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale wtedy należy pamiętać, aby użyć mąki oraz czekolady niezawierającej glutenu. Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że bardzo Wam posmakują!
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na 9-10 sztuk:

  • płatki jaglane

    150 gramów
  • masło

    100 gramów
  • mąka jaglana

    50 gramów
  • cukier

    50 gramów
  • jajko

    1 sztuka
  • czekolada biała

    50 gramów
  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki, masło/margarynę, mąkę, cukier, kakao oraz jajko należy umieścić w misce i dokładnie połączyć za pomocą dłoni.
Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.

Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec około 18 minut w 180 stopniach.
(Ciasteczka powinny być lekko zapieczone)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat