Chowder z kukurydzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    25 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • rosół drobiowy

    2 litry
  • śmietana

    1 kubeczek
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroic w kostkę, usmażyc w dużym garnku. Do boczku dodac pokrojone w kostkę cebule i marchewkę. Smażyc aż będą miękkie. Nadmiar tłuszczu odlac. Wlac rosól, dusic boczek z warzywami ok 10 minut. W oddzielnym kubku połączyc śmietanę z mąką, rozrobic na gładką masę. Nastepnie nabrac nieco gorącego wywaru i dodac do śmietany energicznie mieszając. Śmietanę wlac do gara, dodac kukurydzę, dusic jeszcze 10 minut. Posolic, popieprzyc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 11.10.2012 11:13
Smaczne to! :) pozdrawiam
KasiaK90 05.10.2012 09:52
pyszna zupka
owca441 04.10.2012 22:14
smaczna zupka
owca441 04.10.2012 22:14
smaczna zupka
BeataJ 04.10.2012 21:52
w sam raz na jesienny obiadek :)
kasienka23 04.10.2012 21:45
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat