Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chowder drobiowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1/2 sztuka
jogurt naturalny 50 gram
ziemniaki 3 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki

Porada

Można podawać posypane świeżym koperkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Chowder drobiowy

Ćwiartkę wkładamy do garnka. Dodajemy połowę cebuli, liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy godzinę.

1 marchew kroimy w kostkę, drugą w grubsze słupki. Pietruszkę w kostkę. Połowę cebuli kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę.

Wyjmujemy kurczaka.
Do wywaru dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę i pietruszkę. Gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy 10 minut.

Mięso z kurczaka obieramy, wyrzucając skórę i kości. Doprawiamy curry i słodką papryką.

Dodajemy mięso do wywaru, zagotowujemy.
Wlewamy jogurt (lub śmietanę) uważając, aby się nie zważył. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.02.2015 16:39
Pyszna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak