Chowder

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • bekon

  • pomidory

  • ziemniaki

  • marchew

  • cebula

  • seler naciowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag filetów z ryby, kilka plasterków bekonu lub boczku (około 10 dag), puszka pomidorów w zalewie (około 45 dag), szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę, 3/4 szklanki marchewki pokrojonej w kostkę, po pół szklanki posiekanej cebuli i selera naciowego, ćwierć szklanki keczupu, 2 łyżeczki sosu worcestershire, ćwierć łyżeczki suszonego tymianku, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Umyte filety pokroić na 2,5 cm kawałki. Podsmażyć bekon i zeszklić na nim cebulę. Ostrożnie wlać 2 szklanki wody, dodać ziemniaki, marchewkę, seler, sos worcestershire, tymianek, posolić. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić warzywa do miękkości - około 15 minut. Dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą i keczup. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i włożyć rybę. Przykryć i dusić, aż ryba będzie miękka. Przed podaniem posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 14.05.2012 15:10
super
Jolanta40 15.05.2011 10:40
chętnie bym skosztowała
rosik93 22.04.2011 01:47
Ciekawe
Margo1 04.04.2011 17:45
pycha
Margo1 04.04.2011 17:45
pycha
accee 07.02.2011 22:52
Palce lizać
Babciagramolka 29.11.2010 17:00
Wszelkie rybne ,,kombinacje ,, to coś dla mnie .
Szarrikka 28.11.2010 08:18
Lubię kreskówkę o tytule \"Chowder\" :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat