Przepis i sposób przygotowania na: Chocolate Crincles - czekoladowe ciastka
Białka oddzielić od żółtek. Ubić z nich sztywną pianę, dodać po trochu cukier kryształ wymieszany z cukrem waniliowym. Ubić znowu na sztywno i dodać po 1 żółtku. Ubić jak na biszkopt - sztywną masę. Do masy następnie ubijając dodawać po łyżce przestudzoną czekoladę a następnie dodać mąkę. Mieszać do uzyskania jednolitej masy (będzie trochę płynna). Przykryć folią i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Po tym czasie wyjąć z lodówki (najlepiej partiami), formować kulki trochę mniejsze od orzecha włoskiego i każdą kulkę obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze, położyć na blasze przykrytej pergaminem. Piec ok. 10-12 minut w piekarniku o 170stopniach - nie za długo bo będą twarde w środku. Suszyć na kratce.
Przepis na ok. 50 sztuk.