Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chmurka z jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 8 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
wędlina drobiowa 5 plasterków
papryka czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chmurka z jajek

Kroki postępowania

1
Kroimy wędlinę i paprykę w kosteczkę.
Krok 1 - Chmurka z jajek foto
2
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Krok 2 - Chmurka z jajek foto
3
Układamy na papierze do pieczenia dwa "kółka" z białek. Zostawiając 1/3 białek w misce. Formujemy na środku delikatny dołek.
Krok 3 - Chmurka z jajek foto
4
Do dołka wkładamy wędlinę, paprykę.
Krok 4 - Chmurka z jajek foto
5
Na koniec dodajemy żółtka i przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem.
Krok 5 - Chmurka z jajek foto
6
Przykrywamy dodatki pozostałą częścią ubitych białek.
Krok 6 - Chmurka z jajek foto
7
Nasze jajka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 15 minut.
Krok 7 - Chmurka z jajek foto
8
Żółtka w środku będą lekko ścięte:)

Smacznego:)
Krok 8 - Chmurka z jajek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.04.2016 10:47
bardzo ciekawe,musze zrobić
JulkaTomeczek 15.02.2016 23:25
Ciekawy przepis
gerard.sz 15.02.2016 22:57
No i takie pomysły mi się bardzo podobają :)
misia123410 15.02.2016 22:14
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak