chłodnik ze szczawiu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    15 szt
  • śmietana

    250 ml
  • jaja

    2 szt
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szczaw drobno kroimy i gotujemy w litrze wody przestudzamy w osobnym naczyniu na jednolitą masę rozwieramy dwa ugotowane żółtka śmietanę sól wlewamy do ugotowanego szczawiu mieszamy i schładzamy chłodnik podajemy z gorącymi ziemniakami polanymi pokrojonym w kostkę podsmażonym boczkiem lub słoniną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tyska 05.12.2011 22:31
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat