chłodnik ze szczawiu

chłodnik ze szczawiu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    15 szt
  • śmietana

    250 ml
  • jaja

    2 szt
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania chłodnik ze szczawiu

szczaw drobno kroimy i gotujemy w litrze wody przestudzamy w osobnym naczyniu na jednolitą masę rozwieramy dwa ugotowane żółtka śmietanę sól wlewamy do ugotowanego szczawiu mieszamy i schładzamy chłodnik podajemy z gorącymi ziemniakami polanymi pokrojonym w kostkę podsmażonym boczkiem lub słoniną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Tyska 05.12.2011 22:31
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat