chłodnik ze sliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    70 dkg
  • mleko

    ½ litra
  • cukier

    4 łyżki
  • rodzynki

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • wino białe

    ½ szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śliwki umyć, przekroić na pól , usunąć pestki, dodać cukier- ugotować w ½ litra wody. Do mleka wsypać mąkę- wymieszać dokładnie i wlać do śliwek, zagotować. Dodać opłukane rodzynki. Zupę wystudzić, wlać wino, doprawić do smaku. Schłodzić. Podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 30.09.2011 16:02
interesujący
ronald88 09.04.2011 14:08
pyszne
ronald88 09.04.2011 14:08
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat