chłodnik ze sliwek

chłodnik ze sliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    70 dkg
  • mleko

    ½ litra
  • cukier

    4 łyżki
  • rodzynki

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • wino białe

    ½ szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania chłodnik ze sliwek

śliwki umyć, przekroić na pól , usunąć pestki, dodać cukier- ugotować w ½ litra wody. Do mleka wsypać mąkę- wymieszać dokładnie i wlać do śliwek, zagotować. Dodać opłukane rodzynki. Zupę wystudzić, wlać wino, doprawić do smaku. Schłodzić. Podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ania67 30.09.2011 16:02
interesujący
ronald88 09.04.2011 14:08
pyszne
ronald88 09.04.2011 14:08
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat