chłodnik ze śledziem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    3-5 łyżek
  • gęsta śmietana

    3 łyżki
  • sól

  • gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • ziemniaki

  • woda zimna

    1,5 (przegotowana)
  • kefir

    1 szkl.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie odmoczyć, włozyc do garnka, zalać wodą, dodać 3 łyżki octu, pokrojoną w półkrążki cebulę o świeżo mielony pieprz czarny. przykryć i wstawić do lodówki. Ziemniaki w tym czasie ugotować w mundurkach. Wyjąć garnek z lodowki, wlac kefir, śmietanę, doprawić pieprzem ziołowym i ewentualnie dodać octu. Ziemniaki obrać z łupic, posolić, posypac odrobiną gałki muszkaołowej. gorące podawać do zimnej zupy na osobym talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joannasz3190 08.10.2013 11:34
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat