Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z fasolką szparagową i ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 150 gram
marchew młoda 2 szt
pietruszka 1 szt (młoda)
ogórek gruntowy 4 szt
kefir 500 ml
koperek świeży 1 pęczek
oliwa 1-2 łyżka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz
woda 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z fasolką szparagową i ogórkiem

Fasolkę szparagową oczyścić i pokroić na kawałki. Marchew i pietruszkę pokroić w plasterki. Wrzucić warzywa na rozgrzaną oliwę i podsmażyć przez chwilę. Następnie wlać wodę, posolić i gotować pod przykryciem przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Wlać kefir, dodać posiekany koperek oraz ogórki pokrojone w drobną kostkę. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 14.07.2017 12:58
Ciekawa propozycja :)
katarzynka455 14.07.2017 12:06
pyyszny:))))
Ola1984 14.07.2017 10:30
Smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak