Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwiny wg Elfi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwina 1 pęczek
rzodkiewka 5 sztuk
jogurt naturalny 400 ml
kefir 1 szklanka
barszcz błyskawiczny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cukier
sól
pieprz
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwiny wg Elfi

1Botwinę dokładnie myję, buraczki obieram i całość drobno siekam. Wkładam ją go garnka i zalewam odrobiną wody tylko tyle aby przykryła warzywka - przyprawiam do smaku solą i pieprzem, wsypuję barszcz błyskawiczny - gotuję do miękkości i czekam aż wystygną. W tym czasie rzodkiewki kroję w cienkie ćwierć talarki. ogórka obieram i kroję w drobną, nie za grubą kostkę. Koperek płuczę w wodzie i drobno siekam. Czosnek wyciskam. Następnie wrzucam wszystkie składniki do garnka z botwiną i zalewam jogurtem i kefirem (muszą być schłodzone). Dodaję szczyptę cukru i ewentualnie doprawiam jeszcze solą i pieprzem wg uznania i wszystko dokładnie mieszam. Podawać mocno schłodzony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 12.10.2012 17:41
Prawdziwe pyszności.
Mati13 13.08.2012 19:51
piękny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak