Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 10 sztuk
schab bez kości 500 g
kefir 1 l
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 listki
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
koper świeży do posypania
ocet 10 % 2 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki z koperkiem

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy wywar mięsny ze schabu(ja już pokroiłam i wykorzystam do sosu)z liściem laurowym,zielem angielskim, ziarnami pieprzu i solą.
Krok 1 - Chłodnik z botwinki z koperkiem foto
2
Botwinę myjemy,kroimy i moczymy w kąpieli by usunąć wszelką ziemię.Gdy mięso będzie miękkie dodajemy botwinę. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy octem i cukrę. W miarę potrzeby dodajemy sól.
Krok 2 - Chłodnik z botwinki z koperkiem foto
3
Gdy botwina będzie wystudzona dodajemy kefir i posypujemy koperkiem. Ja podaje z pieczonymi ziemniakami.
Krok 3 - Chłodnik z botwinki z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.06.2013 19:12
bardzo smaczne
gosia56 20.06.2013 20:44
ale pyszny;)
Agula&Stabi 19.06.2013 07:50
cudnie wygląda:)
zielonamorelka 18.06.2013 23:32
dałabym więcej botwinki dla ciemniejszegokoloru i smaku pełniejszego
caffee_tea 18.06.2013 23:27
uwielbiam chłodniki na letnie
Luka Li 18.06.2013 22:27
Cudny kolor!:)
kokoszka
kokoszka 18.06.2013 21:34
ciekawie wyglada
Joannasz3190 18.06.2013 21:32
Pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak