chłodnik wiśniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wrzątek

    3 szklanki
  • wiśnie

    45 dag
  • cukier

    20 dag
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie zalać wrzątkiem, gotować chwilę- przetrzeć przez sito. Osłodzić do smaku, dodać mąkę rozprowadzoną wodą, mieszając zagotować. Po zdjęciu z palnika dodać cukier waniliowy- schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat