chłodnik porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki

    20 dkg
  • woda

    1 szklanka
  • miód

    1/4 szklanki
  • jogurt

    1 szklanka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • płatki migdałowe

    3 łyżki
  • mięta liście

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki myjemy i zalewamy wrzątkiem,dodajemy gozdziki i gotujemy 3 min,następnie przecieramy przez sito i miksujemy z miodem,jogurtem i śmietaną,schładzamy.Płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej patelni.Zimną zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy płatkami dekorujemy listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 17.04.2012 11:10
świetny na upały:)
Daria14 04.04.2011 16:07
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat