Chłodnik pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomidorowy

    350 ml
  • śmietana

    100 ml
  • koperek

    2 łyżki
  • kefir

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zsiadłe mleko lub kefir zmiksować ze śmietaną i sokiem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać ponownie. Przed podaniem schłodzić w lodówce i posypać posiekanym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 21.10.2013 07:47
lubię chłodniki
IKrakowianka 24.08.2012 08:54
Super
szajba2 27.12.2011 15:43
dobry na upał
kielcok1 21.10.2011 14:37
o jej super
Iwusia 04.08.2011 22:20
fajny przepis
rakow2 07.04.2011 17:07
za chłodny dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat