Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik Litewski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek botwiny 1
jogurt naturalny 1
buraki czerwone 2
czosnek 3 ząbki
koperek 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
rzodkiewka 1 pęczka
jajko ugotowane na twardo 2
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik Litewski

Buraczki z botwinki odcinam i obieram, a następnie kroję drobno i buraczki, i łodygi z listkami. Zalewam wodą i gotuję ok. 15 minut, aż botwinka zmięknie. Odstawiam, aż wystygnie.
2 buraczki oddzielnie gotuje i blenduje
Do botwinki dodaję ocet. kroję warzywa: ogórka, rzodkiewkę, szczypior, i koperek, wszystko drobno pokrojone ,posiekane
Wrzucam do miski warzywa, zalewam jogurtem, dodaję buraczki, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Odstawiam, by się schłodził.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 22.08.2016 11:52
Śliczna prezentacja dania :)
KORAL 22.08.2016 09:11
Piękne zdjęcie, smaczny chłodnik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak