Chłodnik Litewski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek botwiny

    1
  • jogurt naturalny

    1
  • buraki czerwone

    2
  • czosnek

    3 ząbki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • rzodkiewka

    1 pęczka
  • jajko ugotowane na twardo

    2
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki z botwinki odcinam i obieram, a następnie kroję drobno i buraczki, i łodygi z listkami. Zalewam wodą i gotuję ok. 15 minut, aż botwinka zmięknie. Odstawiam, aż wystygnie.
2 buraczki oddzielnie gotuje i blenduje
Do botwinki dodaję ocet. kroję warzywa: ogórka, rzodkiewkę, szczypior, i koperek, wszystko drobno pokrojone ,posiekane
Wrzucam do miski warzywa, zalewam jogurtem, dodaję buraczki, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Odstawiam, by się schłodził.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia.s 22.08.2016 11:52
Śliczna prezentacja dania :)
KORAL 22.08.2016 09:11
Piękne zdjęcie, smaczny chłodnik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat