Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik imbirowo-wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 600 g
imbir 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cukier brązowy 4 łyżki
jogurt naturalny 750 ml
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik imbirowo-wiśniowy

Wydrylowane wiśnie przełożyć do rondelka.Wlać sok z cytryny.Przyprawić cynamonem i cukrem.Imbir zetrzeć na tarce i dodać do wiśni.Dodać goździki,wlać szklankę wody i gotować pod przykryciem 10 minut.Goździki usunąć,całość zmiksować z jogurtem przy użyciu blendera i wstawić na godzinę do lodówki.Przed podaniem ozdobić śmietaną i wisienką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 18.02.2013 11:03
ciekawy przepis
kasiek 07.08.2012 21:49
mam chęę na taki chłodnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak