Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik buraczkowo-truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat z buraków 1/2 szklanki
jogurt grecki 500 gram
woda zimna 2/3 szklanki
ocet 2 łyżki
truskawki 100 gram
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik buraczkowo-truskawkowy

Wodę gotujemy, a następnie mieszamy z koncentratem barszczu, studzimy. Ostudzony, rozrzedzony koncentrat mieszamy z octem, a potem partiami z zimnym jogurtem greckim (zamiast jogurtu można też użyc np. kefiru).
Truskawki miksujemy blenderem na mus.
Mus z truskawek przekładamy na dno misek , a następnie zalewamy chłodnikiem buraczkowym. Mus truskawkowy można także wymieszać od razu z resztą chłodnika lub zrobić nim tylko kleksy na wierzchu.
Ogórek kroimy w kostkę i dodajemy do chłodnika przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 13.09.2017 07:07
Fajnie wygląda, ciekawe jak smakuje... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak