Chlebek orzechowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    25 dkg
  • masło

    10 dkg
  • cukier brązowy

    10 dkg
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • orzechy posiekane

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem ,dodać jajka ,orzechy i mleko,wymieszać.Wsypać przesianą mąkę,cynamon,proszek do pieczenia.Wymieszać na gładkie ciasto.Przełożyć do natłuszczonej formy.Piec około 50 min.Po upieczeniu wyjąć z formy ,pozostawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 23.02.2011 09:30
ciekawy przepis na chlebek
Ewa111 23.01.2011 14:01
podoba mi się Twój przepis
alaaa 07.12.2010 17:31
mnie też ten przepis kusi
MAR3STA 28.10.2010 17:58
Kurcze chyba muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat