Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek bananowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 1,5 szkl. (połowa razowej)
brązowy cukier 0,5 szkl
siemię lniane 0,5 szkl mielonego
olej 1/4 szkl
jajko 2 szt
banan 3 dojrzałe
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

dodatki

masło do formy
płatki owsiane 2 łyżki do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek bananowy

Banany obieramy i rozgniatamy widelcem .
Jajka rozmącamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy banany i po łyżce obie mąki wymieszane z proszkiem i lnem, mieszamy widelcem.
Stopniowo dolewamy olej i mieszamy na jednolitą masę.
Małą keksówkę 9 x 18 smarujemy masłem, obsypujemy płatkami owsianymi i wykładamy ciasto, wyrównujemy i wierzch również posypujemy płatkami.
Pieczemy w 180*C ok. 40 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu studzimy na kratce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 01.07.2017 19:21
Smakuje jak chleb na słodko.
JulkaTomeczek 01.07.2017 01:12
Ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak