Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mąka pszenna

    1,5 szkl. (połowa razowej)
  • brązowy cukier

    0,5 szkl
  • siemię lniane

    0,5 szkl mielonego
  • olej

    1/4 szkl
  • jajko

    2 szt
  • banan

    3 dojrzałe
  • cukier waniliowy

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

dodatki

  • masło

    do formy
  • płatki owsiane

    2 łyżki do formy
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chlebek bananowy

Banany obieramy i rozgniatamy widelcem .
Jajka rozmącamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy banany i po łyżce obie mąki wymieszane z proszkiem i lnem, mieszamy widelcem.
Stopniowo dolewamy olej i mieszamy na jednolitą masę.
Małą keksówkę 9 x 18 smarujemy masłem, obsypujemy płatkami owsianymi i wykładamy ciasto, wyrównujemy i wierzch również posypujemy płatkami.
Pieczemy w 180*C ok. 40 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu studzimy na kratce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

benka 01.07.2017 19:21
Smakuje jak chleb na słodko.
JulkaTomeczek 01.07.2017 01:12
Ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat