Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Zaczyn
-
woda zimna
300 ml -
drożdże
20 g -
miód płynny
20 g
Ciasto
-
mąka pszenna
400 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1/4 łyżeczki -
żurawina suszona
100 g -
jajko
Przepis i sposób przygotowania Chleb z żurawinami
Kroki postępowania


Zostawiamy do podrośnięcia, pod ściereczką, na godzinę.

Formujemy kulę, przysypujemy mąką, przykrywamy ściereczką. Odstawiamy na całą noc w ciepłe miejsce.



Pieczemy 35minut w 200 stopniach, potem zwiększamy temperaturę do 220 i pieczemy jeszcze 10 min.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się