CHLEB PALEO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kokosowa

    1/3 szklanki
  • mąka

    1/3 szklanki
  • cukinia

    1 szklanka
  • pesto

    2/3 szklanki
  • oliwa

    3 łyżki
  • jajko

    7 sztuk
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • pestki dyni

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy na pianę do której dodajemy oliwę i pesto z suszonych pomidorów oraz oliwek (przepis znajdziecie w moich przepisach). Następnie do mieszanki dodajemy delikatnie obydwie mąki (kokosową i lnianą) i sodę, a potem bardzo dokładnie odciśniętą cukinię (inaczej może powstać zakalec)
Na końcu do masy wlewamy łyżkę octu jabłkowego i wsypujemy pestki dyni.
Masę przelewamy do foremki 10x20 cm i pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180°C

Pesto z oliwek i suszonych pomidorów jest dość słone, więc nie trzeba chleba solić
Wiktoria29
W składnikach podano: 1/3 szklanki mąki - chodzi o mąkę LNIANĄ - można ja zrobić samodzielnie mieląc w młynku do kawy siemie lniane Pesto - chodzi o pesto z suszonych pomidorów i oliwek (przepis znajdziecie wyżej w moich przepisach)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 05.02.2016 20:39
pysznie wygląda
Ola1984 05.02.2016 18:50
Bardzo ciekawy wypiek :)
dollce 05.02.2016 18:16
fajna propozycja
Jadwiga/Jaga85 05.02.2016 15:41
Na pewno pyszny!
Damiano 05.02.2016 15:23
smaczny chlebek
wyattearp 05.02.2016 13:34
musi być pyszny !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat