Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb orkiszowy z pestkami dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa 4 szklanki
woda ciepła 1,5 szklanki
drożdże suche 1,5 lyzeczki
pestki dyni 100 g
sól pol lyzki
olej do posmarowania blaszki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb orkiszowy z pestkami dyni

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce na 1 h 15 min. Wyrośnięte ciasto krotko wyrabiamy i przekładamy do wysmarowanej olejem keksowki. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1 h w temperaturze 170 stopni. Upieczony chlebek obkrawamy nożem i wyciągamy z blaszki. Chłodzimy na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 03.02.2017 18:26
Świetny domowy chlebek;))
Wiktoria29 03.02.2017 16:20
wygląda smacznie
Edith85 03.02.2017 11:58
Domowy najlepszy
Wacław 03.02.2017 11:34
smaczny domowy chlebek :-)
mirosława4 03.02.2017 08:23
domowy najlepszy
justynkag 03.02.2017 07:12
Super zdrowy chleb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak