Chleb opiekany w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    10 kromek
  • jajko

    5 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej

  • mleko

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka myjemy wbijamy do talerza, dodajemy trochę mleka, roztrzepać, do jajek dodajemy kucharka oraz pieprz do smaku, roztrzepać. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, kromki chleba zanurzamy w rozmąconym jajku, kładziemy na gorący tłuszcz, opiekamy z dwóch stron. Opieczony chleb przyprawiamy solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 03.01.2014 12:23
Pyszny jest taki chlebek
Motorek 01.02.2013 09:33
smaki z dzieciństwa
Wafelek2601 23.01.2013 13:14
Uwielbiam chlebek opiekany w jajku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat