Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb kukurydziany z jabłkiem i żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 500 gram
mąka pszenna 500 gram
maślanka 500 ml
drożdże 30 gram
jabłka suszone 100 gram
żurawina 1 garść
sól do smaku 1 szt
Rozmaryn suszony Prymat 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb kukurydziany z jabłkiem i żurawiną

Drożdże wymieszaj w maślance, dosyp mąki, i resztę produktów. Odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.

Po wyrośnięciu przełóż do blaszki i piecz w piecu nagrzanym do 180 stopni przez godzinę.

I tyle :) Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.10.2015 18:11
smaczny chlebek
Joannasz3190 21.10.2015 16:45
Pyszności :)
Czosnek&Chilli 21.10.2015 14:42
tutaj też zobaczysz jak to zrobić :) https://www.youtube.com/watch?v=T-ktSaXFJOU

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak