Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb kanapkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 400 gram
woda 200 ml
masło lub margaryna 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
mąka kukurydziana 100 g
cukier 3 łyżki
drożdże suche 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb kanapkowy

Chleb kanapkowy - SKŁADNIKI:


woda 200 ml
masło albo margaryna 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
mąka pszenna 400 gram
mąka kukurydziana100 gram
drożdże suszone 2 łyżeczki

Chleb kanapkowy - PRZYGOTOWANIE:

Najpierw przygotowałam wszystkie składniki odmierzyłam po kolei . Do pojemnik najpierw w pierwszej kolejności dałam składniki mokre czyli wódę masło rozpuszczone . Potem przesiałam mąki i dodawałam stopniowo z drożdżami sól dałam całkiem na końcu Wstawiłam na program 11 i czekałam 3 godziny skórkę nastawiłam na 2 stopień wyszła chrupiąca .


Niby nic specjalnego ale jednak upiecze się i jest pyszne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 06.02.2014 13:39
ciekawy przepis
rjustysia 22.09.2013 15:14
Świetnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak