Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb jaglany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 i 1/2 szklanki (jaglanej)
mąka ryżowa 1 szklanka
skrobia kukurydziana 2/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
siemię lniane 3 łyżki mielone
mleko 375 ml
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb jaglany

Zagotować 250 ml mleka, wrzucić siemię lniane, odstawić, aż zgęstnieje i ostygnie. Masło stopić. Przesiać wszystkiego rodzaje mąki, sodę oczyszczoną, cukier oraz łyżeczkę soli, wymieszać.
Siemień lniany połączyć z 125 ml mleka i stopionym masłem. Wlać do suchych składników i mieszać, aż wszystko się połączy. Keksówke wyścielić papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec 50-60 min. w rozgrzanym piekarniku na 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 14.12.2016 20:23
bardzo fajny taki domowy chlebek
Jadwiga/Jaga85 14.12.2016 14:35
pyszne chlebuś
Franciszek 14.12.2016 13:49
Ciekawy przepis
Małgorzata92 14.12.2016 13:43
fajny pomysł :)
Patrycja33 14.12.2016 13:11
ciekawy przepis :) takiego jeszcze nie robilam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak